Danmark er i en liga for sig selv, når det kommer til at producere og afsætte fødevarer i høj kvalitet, med god dyrevelfærd og med øje for at passe på vores planet. Derfor er vi en stolt fødevarenation, der er strærkt repræsenteret på de globale markeder.
Asien som et af flere eksempler er et kæmpe dansk eksportmarked, hvor asiaterne er meget mere digitale end vi i norden. 57% af kineserne, der køber importerede varer, værdsætter transparens og historien bag produktionen, fordi de ikke stoler på deres egne nationale produkter.
Markedet for "high-end" produkter er stigende og bestod i Danmark af 11.600.000.000 DKK in 2017, hvor alene eksporten af økologiske madprodukter i 2018 steg til 4.425.000.000 DKK. (nyeste tal).
Med forbedring af kommunikationsplatformer via digitalisering som augmentet reality estimerer vi i Farmer´s Window en forøgelse af salget på 3-7,5%, der resulterer i en netto profit alene på økologiske varer på +400.000.000 kr. inden for 5 år og +1.048.000.000 kr. med frilands samt konventionelle danske produkter.
Markedet er enormt, fordi AR mediet er en kommunikationskanal, der appellerer til mange forbrugere.
De Japanske forbrugere er meget positive over for sporbarhed og er villige til at betale for foranstaltninger, de mener signalerer kvalitet.
(kilde: Clemens, R. et al. (2003). Meat traceability and consumer assurance in Japan. Midwest Agribusiness Trade Research and Information Center, Iowa State University.)
I rapporten om Kinas madkultur: https://kuudes.com/nordicfoodchina/ gives et eksempel på et Kinesisk mejeri Feihe, der tredoublede deres salg af mælkepulver, efter forbrugerne kunne følge produktionen online fra nettet.
Når kineserne skal vælge mellem en dansk, italiensk, fransk, spansk eller tysk ost, skaber direkte live-streaming transparens og dermed troværdighed til de danske produkter.
At være på forkant med mediet i fødevareindustrien giver en klar fordel, når augmented reality bliver alment. Samtidig signaleres danske brands som moderne i følge af det kendte citat: ”The medium is the message” af den Canadiske kommunikations filosof Marshall McLuhan.
-Digitalisering af emballager er fremtiden.